Zo maak je pasta pesto alla Genovese
Nog nooit zelf pesto gemaakt? Dat meen je niet! Hier vind je het recept in video en tekst voor de heerlijkste pesto én het authentieke recept voor Pasta pesto alle Genovese. Met jouw zelfgemaakte pesto dus. Gruwelijk lekker. Zo maak je pesto, kijk maar.
Goulash en goulashsoep, één recept voor twee heerlijke gerechten
Mijn recept voor goulash en goulashsoep is zeker niet origineel Hongaars, maar het is wel verschrikkelijk lekker. Dat durf ik heel onbescheiden wel te zeggen. In goede goulash versmelten alle smaken: pittig, zoet, zuur, beetje zout, de heerlijke gelatine in het stoofvlees. Met dit recept sla je twee vliegen in één klap. Eet geweldig goulashsoep op de dag van bereiding en bewaar de goulash voor de volgende dag. Dan is het nóg lekkerder.
Heerlijk recept voor ossobuco
Moet er nu wel of niet tomaat in de ossobuco? Een eeuwig terugkerende discussie. In Milaan: absoluut niet. In een ossobuco alla Milanese gaan uien, wortelen en bleekselderij, maar pertinent geen tomaten. En ook geen tomatenpuree, zoals in dit recept. Dus is dit niet het recept voor ossobuco alla Milanese maar voor een variant die evengoed verschrikkelijk lekker is.
Recept voor heerlijk gekruide rode bieten uit de oven
Rode bieten, ik was er geen fan van. Maar ik had dan ook nog nooit écht lekker klaargemaakte rode bieten gegeten. En dit is hét recept voor echt lekkere rode bieten, uit de oven of van de barbecue. Met een beetje pit en wat zuur, mooie kruiden, geroosterde pijnboombitten en lauwwarme feta.
Stoofvlees met speculaaskruiden, trappistenbier en PX sherry
Een bijzondere, zeer smaakvolle stoofpot die hart en ziel verwarmt. De subtiele smaak van speculaas en de aardse smaak van het trappistenbier combineren voortreffelijk in stoofvlees dat smelt op je tong.
15 tips voor zacht, mals en smeuïg stoofvlees, suddervlees, hachee, zuurvlees, goulash, enzovoort
Gestoofd rundvlees moet superzacht zijn, mals, smeuïg, het moet smelten op je tong. Helaas mislukt het bij velen maar al te vaak: het vlees is droog, taai, smakeloos. Waarom dan toch? Met deze 15 tips maak jij voortaan altijd het volmaakte stoofvlees.
Draadjesvlees van de barbecue
De chuck roast leent zich perfect voor pulled beef. Klinkt heel hip, maar dat is natuurlijk gewoon draadjesvlees. Héél lekker draadjesvlees. Hier is het recept.
Burnt ends van Iberico buikspek
Dit is het (video) recept van één van de allerlekkerste dingen die je op de bbq kunt maken. Blokjes buikspek van het Iberico-varken.
Chuck eye steak van de barbecue
Een goede chuck eye steak is supermals en heeft net ietsje meer vet dan de rib eye. Het videorececpt voor chuck eye steak van de barbecue.
BBQ gear: wat heb je nou écht nodig?
Je herkent de ware vuurmeester niet aan zijn spullen, maar aan zijn skills. Wat is need to have en wat is nice to have als het om jouw BBQ-uitrusting gaat?
Rubs, hoe wat en waarom
Hoe gebruik je een dry rub bij het barbecuen? Hoe maak je jouw eigen killer rub? En hoe zorg je ervoor dat die rub verandert in een fantastische bark. Hier lees je alles over het gebruik van rubs.
Reverse searing: eerst garen dan grillen
Reverse searing – eerst garen dan grillen – is de perfecte methode om dikkere steaks te bereiden. Je krijgt een heerlijke krokante korst op het vlees terwijl een maximaal deel van de binnenkant volmaakt medium rare is.
T-bone steak van de BBQ
Een T-bone steak perfect bereiden op de barbecue, dat is niet zo makkelijk. Met dit recept gaat het je lukken om precies goede kerntemperaturen te bereiken.
Gerookte eendenborstfilet met sinaasappelsaus
De rooksmaak, het op je tong smeltende sappige vlees van de eendenborst en het zoet van de sinaasappelsaus: dit is een waar feestmaal.
Bavette van de barbecue
Bavette van de bbq is waanzinnig populair. En terecht, het is ook waanzinnig lekker. Hoe gril je die bavette op z’n allerbest? Hier is mijn (video) recept.
2 trucjes voor waanzinnig krokante aardappeltjes van de barbecue
Deze gebakken aardappeltjes van de BBQ zijn écht ultiem. Zo heerlijk krokant van buiten, zo smaakvol en zacht van binnen. Twee simpele trucjes maken het
Bloemkool van de BBQ
Goed gekruide, mooi gegaarde en daarna gegrilde bloemkool is heerlijk van de BBQ. Zeker als je er nog wat rook tegenaan gooit. Dit is mijn (video)recept.
Spitskool van de barbecue
Spitskool is een geweldige groente om op de BBQ te bereiden. Iedereen houdt ervan, zelfs de verstokte vleeseter. En het is zeker niet moeilijk om te maken.