Nieuw culinair platform: onslievelingsgerecht.nl

Nieuw culinair platform: onslievelingsgerecht.nl

Share
Samen met Jan Heemskerk heb ik me de afgelopen twee maanden zeven slagen in de rondte gekookt voor ons nieuwe culinaire platform:  Ons lievelingsgerecht
We presenteren het lievelingseten van inspirerende bekende en onbekende Nederlanders. De gerechten, de recepten én de bijbehorende verhalen.
Alles zelf bereid, geproefd en goedgekeurd! Recepten waar je blind op kunt varen.
Elke donderdag en vrijdag publiceren we vanaf nu nieuwe lievelingsgerechten. Jouw lievelingsgerecht met ons delen? Heel graag. Ga naar de website en laat van je horen!

Nu op onslievelingsgerecht.nl

 

Boston Baked Beans van Eddy Zoëy

Televisiepresentator Eddy Zoëy kocht, toen hij ging studeren, een wok-kookboek omdat hij toch wat moest eten. In dat kookboek vond hij naast diverse Aziatische éénpansgerechten ook een recept voor Boston Baked Beans, een zoete bonenschotel die hem zijn hele leven is bijgebleven. Lees meer >>


Boston-Baked-Beans-lievelingsgerecht-van-Eddy-Zoey-768x553

De Franse aardappelsalade van Mei Li Vos

Eerste Kamerlid Mei Li Vos was nooit zo met eten bezig. ‘We draaiden plaatjes en dronken daarbij.’
De interesse in eten en koken nam in de loop der jaren toe. Haar vriend is goed in hoofdgerechten, zij doet de bijgerechten. Ze ziet daarin een gelijkenis met haar werk: ‘Net zoals ik meestal ergens vice-voorzitter van ben.’
Maar haar Franse aardappelsalade is écht goed. Die wordt door alle Nederlanders gebliefd. Mits ze vlees eten. Lees meer >>

Okersoep van Howard Komproe

Okersoep-het-lievelingsgerecht-van-Howard-Komproe-768x553

Zoals alle Surinaamse kinderen had comedian Howard Komproe een gloeiende hekel aan okersoep. Dit vanwege de glijmiddelachtige substantie die deze tropische groente afscheidt. Toen hij echter later in het leven het geheim van de droge oker ontdekte, werd deze heerlijke maaltijdsoep alsnog zijn favoriet. Lees meer >>

Collage gerechten en mensen onslievelingsgerecht post

Reacties

Reacties