Het derde erf

Share

Biologische Balans Boerderij ‘Het Derde Erf’ verkoopt rundvlees van eigen bedrijf. Geheel volgens biologisch dynamische eis runnen wij de melkveehouderij en hebben dan ook een Skal-licentie en zijn we aangesloten bij Demeter. Wij hebben zogeheten ‘dubbeldoel’koeien, zij geven melk maar hebben ook vlees op de botten. Dit zijn vaak sterke koeien.
Nadat een koe, die niet meer ‘rendabel’ is voor de melkveehouderij, vetgemest is, gaat zij naar de slachterij. Een koe is niet meer rendabel wanneer zij niet meer drachtig wordt, problemen aan haar poten heeft gekregen, hoog celgetal heeft dat niet of moeilijk wil dalen of problemen blijft veroorzaken in de kudde. Wij hebben koeien met horens en dat kan soms tot bloeduiers leiden.

Wij gaan een week na slachting het vlees verdelen in porties en het vlees gaat bij de slachterij een grote vriescel in. Een dag later maken wij van dit diepgevroren vlees pakketten. Er wordt onderscheid gemaakt in voor- en achterpakketten. Een voorpakket is vooral het suddervlees en snelklaar (meer gehakt, hamburgers) en het achterpakket is het luxe pakket (ossehaas, biefstuk, entrecote etc).
Wij geven ruim 20% korting op deze pakketten in vergelijking met de losse verkoop van de soorten vlees. Dit doen wij omdat we pas weer een volgende koe laten slachten, als de vriezer bijna leeg is. Het is dus zeer kleinschalig en daardoor ook zeer overzichtelijk.

Voor sommige mensen is het belangrijk om te weten wat onze koeien eten. Dit zijn vooral degene die het Weston Price voedinspatroon nastreven.
De koeien eten vooral gras en een beetje brok in de melkrobot.

Reacties

Reacties