Rubs, hoe wat en waarom

Hoe gebruik je een dry rub bij het barbecuen? Hoe maak je jouw eigen killer rub? En hoe zorg je ervoor dat die rub verandert in een fantastische bark. Hier lees je alles over het gebruik van rubs.

Meer »
Reverse sear t-bone Marcel Maassen BBQ Buddy

Reverse searing: eerst garen dan grillen

Reverse searing – eerst garen dan grillen – is de perfecte methode om dikkere steaks te bereiden. Je krijgt een heerlijke krokante korst op het vlees terwijl een maximaal deel van de binnenkant volmaakt medium rare is.

Meer »
Marcel Maassen The Meatlovers T Bone Steak

T-bone steak van de BBQ

Een T-bone steak perfect bereiden op de barbecue, dat is niet zo makkelijk. Met dit recept gaat het je lukken om precies goede kerntemperaturen te bereiken.

Meer »

Bavette van de barbecue

Bavette van de bbq is waanzinnig populair. En terecht, het is ook waanzinnig lekker. Hoe gril je die bavette op z’n allerbest? Hier is mijn (video) recept.

Meer »
Bloemkool van de BBQ Marcel Maassen

Bloemkool van de BBQ

Goed gekruide, mooi gegaarde en daarna gegrilde bloemkool is heerlijk van de BBQ. Zeker als je er nog wat rook tegenaan gooit. Dit is mijn (video)recept.

Meer »

Spitskool van de barbecue

Spitskool is een geweldige groente om op de BBQ te bereiden. Iedereen houdt ervan, zelfs de verstokte vleeseter. En het is zeker niet moeilijk om te maken.

Meer »

Oranjekip

Het was even wat anders dan met een kluitje mensen met drie glazen bier in je hand ergens voor een kroeg te staan, maar al met al heb ik deze Koningsdag in mijn eentje toch zeer nuttig besteed. Oranjekip, kan zomaar een klassiekertje worden.

Meer »

Nieuwe video voor The Meatlovers

Vandaag staat er een nieuwe video van The Meatlovers online op YouTube. Hierin ben ik met bavette in de weer op The Big Green Egg. Het recept voor de bereidingswijze vind je hier.

Meer »