Recept spitskool met rode ui en appelstroop en gebraden eendenborst

Eendenborst met spitskool

Spitskool is al heerlijk wanneer je ‘m roerbakt en een klontje roomboter toevoegt. Met de rode ui en de appelstroop erdoorheen is het nog veel lekkerder. Met die eendenborst moet je verder dan niet te veel meer willen doen, de combinatie met die spitskool doet het werk.

Meer »
Appelstroop Marcel Maassen recept video

Appelstroop maken

Wat doe je met kisten vol appels die je over hebt? Appelstroop maken dus. Niet moeilijk echt geweldig lekker. Dit is mijn videorecept.

Meer »

Vlees eten zonder schaamte

De dubbeldoelkoe geeft als allrounder minder melk dan de melkkoe en minder vlees dan de vleeskoe maar ze verslaat ze allebei ruimschoots op duurzaamheid. Vlees eten zonder schaamte kan wel.

Meer »
s boerenkoolspruit Kalettes - Marcel Maassen

Boerenkoolspruit

Is de kalette een embryo van een boerenkool of een ontploft spruitje? En hoe smaken die dingen eigenlijk? De proef op de som.

Meer »
Recept s Salade van regenboogwortels en champagne truffel dressing Marcel Maassen

Salade van regenboogwortels

Snel klaar, zeer gezond, het oogt schitterend en het smaakt heerlijk bovendien. Maken dus, deze wintersalade. Een aanrader voor iedereen die zijn goede voornemens nog niet heeft opgeborgen tot volgend jaar.

Meer »
Featured Zuurkoolsalade Marcel Maassen

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade, jazeker. Want zuurkool is niet alleen lekker in een winterse stamppot, maar het is ook heel lekker als winterse salade. Zeker met de subtiele smaakjes van venkelzaad en verse dragon erdoorheen.

Meer »
Ossenstaartsoep recept Marcel Maassen

Ossenstaartsoep is geweldig

Ossenstaartsoep, uiteraard van echte stukken ossenstaart. Dit is een van de lekkerste soepen die ik ken. Misschien wel de allerlekkerste. Aardig wat werk, niet goedkoop, maar een feest voor de zintuigen.

Meer »
Recept Marcel Maassen spaghetti di colatura di alici video

Sensationeel snel smakelijk

Spaghetti con colatura di alici staat in mijn top 5 van pastagerechten. Een eenvoudiger gerecht is echt niet te vinden. Binnen 10 minuten staat het op tafel. En de smaak is fantastisch.

Meer »