Ossenstaartsoep recept Marcel Maassen

Ossenstaartsoep is geweldig

Ossenstaartsoep, uiteraard van echte stukken ossenstaart. Dit is een van de lekkerste soepen die ik ken. Misschien wel de allerlekkerste. Aardig wat werk, niet goedkoop, maar een feest voor de zintuigen.

Meer »
Recept Marcel Maassen spaghetti di colatura di alici video

Sensationeel snel smakelijk

Spaghetti con colatura di alici staat in mijn top 5 van pastagerechten. Een eenvoudiger gerecht is echt niet te vinden. Binnen 10 minuten staat het op tafel. En de smaak is fantastisch.

Meer »
Marcel Maassen tv kro Kruispunt Dagelijks brood Jesse van der Velden

Mens durf te eten

In het tv-programma Kruispunt (KRO) werd ik geïnterviewd over de rol die eten en eten bereiden voor mij vervult. Mijn motto: mens durf te eten.

Meer »
Filet Americain Marcel Maassen uitjes

Hoe je rijk wordt van ui snijden

Heb jij enig idee hoeveel je in de supermarkt betaalt voor voorgesneden producten? Dit is maar een voorbeeld: het snipperen van de ui die AH verkoopt bij de filet Americain maakt een ui liefst 15 keer zo duur.

Meer »
heemskerk-marcel-maassen-babi-pangang

Babi pangang – het origineel

Dit is het klassieke, originele recept voor Babi Panggang zoals de Chinezen het al al rond 1900 in Nederlands-Indië maakten. Van buikspek van het varken, super krokant.

Meer »
Recept zuurvlees Marcel Maassen proeven

Limburgs zuurvlees

Als Limburgse snotjongen van een jaar of 10 had ik mijn eigen zintuigen nog nauwelijks ontdekt, toen wist ik al zeker dat er op deze wereld weinig of niets te halen valt dat lekkerder is dan zuurvlees. Dit is mijn definitieve recept.

Meer »
Salade van sperzieboontjes 3 Marcel Maassen

Salade van zoetzure sperzieboontjes

Deze salade nam het gezin Maassen dik veertig jaar geleden mee als souvenir uit Tirol. In de loop der jaren heb ik dit in talloze variaties aan vele, vele mensen voorgeschoteld. En steevast: unaniem een belachelijk groot succes. Maken!

Meer »