
Spaghetti con colatura di alici?
Deze spaghetti met vissaus en verse kruiden is het ultieme snelle gerecht. Het koken van de spaghetti kost nog de meeste tijd. Je zult zien: moeilijk om te stoppen met eten.
Deze spaghetti met vissaus en verse kruiden is het ultieme snelle gerecht. Het koken van de spaghetti kost nog de meeste tijd. Je zult zien: moeilijk om te stoppen met eten.
In het tv-programma Kruispunt (KRO) werd ik geïnterviewd over de rol die eten en eten bereiden voor mij vervult. Mijn motto: mens durf te eten.
Heb jij enig idee hoeveel je in de supermarkt betaalt voor voorgesneden producten? Dit is maar een voorbeeld: het snipperen van de ui die AH verkoopt bij de filet Americain maakt een ui liefst 15 keer zo duur.
Dit is mijn favoriete zomers broodbeleg. Tomatenpulp, zoute ansjovis en basilicum. Dat vind ik zo verschrikkelijk lekker!
Dit is het klassieke, originele recept voor Babi Panggang zoals de Chinezen het al al rond 1900 in Nederlands-Indië maakten. Van buikspek van het varken, super krokant.
Als Limburgse snotjongen van een jaar of 10 had ik mijn eigen zintuigen nog nauwelijks ontdekt, toen wist ik al zeker dat er op deze wereld weinig of niets te halen valt dat lekkerder is dan zuurvlees. Dit is mijn definitieve recept.
Welke kookgod schonk de Limburgers het zoervleisch? Voor Volkskrant Magazine deed ik historisch onderzoek naar het oudste gerecht van Nederland. Letterlijk: zo oud als de weg naar Rome.
Deze salade nam het gezin Maassen dik veertig jaar geleden mee als souvenir uit Tirol. In de loop der jaren heb ik dit in talloze variaties aan vele, vele mensen voorgeschoteld. En steevast: unaniem een belachelijk groot succes. Maken!
Zondag is in menig Nederlands gezin babi-pangangdag. We halen dat bij de Chinees, maar wat is de herkomst? Ik deed historisch onderzoek voor Volkskrant Magazine.
Wil je snel een geweldige krokante kip op tafel zetten, dan is dit een supertip: kook die kip. En daarna afbakken. Top!
Het kost aardig wat tijd om een klassieke Bologne-saus te maken. Maar als je een flinke ketel maakt en de saus in porties invriest, zet je snel een top-pasta op tafel als je geen tijd hebt om te koken.
Je hebt een barbecue en daar leg je mosselen op. Zodra de schelpen opengaan, eet je de mosselen op. Zo proef je de ware smaak van mosselen. En die is heerlijk.