Marcel Maassen tv kro Kruispunt Dagelijks brood Jesse van der Velden

Mens durf te eten

In het tv-programma Kruispunt (KRO) werd ik geïnterviewd over de rol die eten en eten bereiden voor mij vervult. Mijn motto: mens durf te eten.

Meer »
Filet Americain Marcel Maassen uitjes

Hoe je rijk wordt van ui snijden

Heb jij enig idee hoeveel je in de supermarkt betaalt voor voorgesneden producten? Dit is maar een voorbeeld: het snipperen van de ui die AH verkoopt bij de filet Americain maakt een ui liefst 15 keer zo duur.

Meer »
heemskerk-marcel-maassen-babi-pangang

Babi pangang – het origineel

Dit is het klassieke, originele recept voor Babi Panggang zoals de Chinezen het al al rond 1900 in Nederlands-Indië maakten. Van buikspek van het varken, super krokant.

Meer »
Recept zuurvlees Marcel Maassen proeven

Limburgs zuurvlees

Als Limburgse snotjongen van een jaar of 10 had ik mijn eigen zintuigen nog nauwelijks ontdekt, toen wist ik al zeker dat er op deze wereld weinig of niets te halen valt dat lekkerder is dan zuurvlees. Dit is mijn definitieve recept.

Meer »
Salade van sperzieboontjes 3 Marcel Maassen

Salade van zoetzure sperzieboontjes

Deze salade nam het gezin Maassen dik veertig jaar geleden mee als souvenir uit Tirol. In de loop der jaren heb ik dit in talloze variaties aan vele, vele mensen voorgeschoteld. En steevast: unaniem een belachelijk groot succes. Maken!

Meer »
Spaghetti Bolognese recept Marcel Maassen

Spaghetti Bolognese – maar dan echt

Het kost aardig wat tijd om een klassieke Bologne-saus te maken. Maar als je een flinke ketel maakt en de saus in porties invriest, zet je snel een top-pasta op tafel als je geen tijd hebt om te koken.

Meer »
mosselen-op-de-bbq Heemskerk Maassen

Mosselen van de barbecue

Je hebt een barbecue en daar leg je mosselen op. Zodra de schelpen opengaan, eet je de mosselen op. Zo proef je de ware smaak van mosselen. En die is heerlijk.

Meer »