Aspergebedevaart

Share

Asperge diner gala Zwitserland koks

Het is volop aspergetijd en dus is het volop genieten. Voor wie van asperges houdt, uiteraard.
Ik lust ze rauw. En gekookt, gebakken, gefermenteerd, gestoomd en gefrituurd. En dat komt goed uit, want in al die variaties kreeg ik de asperges afgelopen vrijdag ook opgediend tijdens het traditionele aspergediner in het Zwitserse Schwarzsee.

Acht jaar geleden vroeg Peter Roodbeen, eigenaar van Hostellerie am Schwarzsee, aan chef René Brienen (Brienen aan de Maas, Well in Noord-Limburg, 1 Michelinster) of hij niet eens asperges kon komen bereiden voor de gasten in zijn hotel. De geboren Limburger Roodbeen wilde zijn Zwitserse gasten graag kennis laten maken met het ‘witte goud’ uit zijn geboortestreek. Brienen had er wel oren naar en nam meteen wat vrienden mee.

Het is totaal en buitengewoon prettig uit de hand gelopen. Voor de achtste editie van dit Asperge Gala hadden we maar liefst 7 Michelinsterren aan boord van onze superdeluxe touringcar. Eten bij Brienen, ’s nachts naar Zwitserland, de hele dag koken, ’s avonds diner en ’s nachts weer terug. Vermoeiend, dat wel. Maar wat een feest!

Het menu

Team aspeergebedevaart Brienen

Menu aspergebedevaart Brienen Zwitserland