Hier vind je het nog bescheiden, maar groeiende overzicht van al mijn recepten. Je mag me altijd vragen stellen over gerechten, ik doe mijn best om je zo snel mogelijk te antwoorden. En ik vind het sowieso erg leuk als je in een commentaar laat weten dat je een recept hebt geprobeerd en – natuurlijk – wat je ervan vond.

Bavette van de barbecue

Bavette van de bbq is waanzinnig populair. En terecht, het is ook waanzinnig lekker. Hoe gril je die bavette op z’n allerbest? Hier is mijn (video) recept.

Meer »

Oranjekip

Het was even wat anders dan met een kluitje mensen met drie glazen bier in je hand ergens voor een kroeg te staan, maar al met al heb ik deze Koningsdag in mijn eentje toch zeer nuttig besteed. Oranjekip, kan zomaar een klassiekertje worden.

Meer »
Recept spitskool met rode ui en appelstroop en gebraden eendenborst

Eendenborst met spitskool

Spitskool is al heerlijk wanneer je ‘m roerbakt en een klontje roomboter toevoegt. Met de rode ui en de appelstroop erdoorheen is het nog veel lekkerder. Met die eendenborst moet je verder dan niet te veel meer willen doen, de combinatie met die spitskool doet het werk.

Meer »
Featured Zuurkoolsalade Marcel Maassen

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade, jazeker. Want zuurkool is niet alleen lekker in een winterse stamppot, maar het is ook heel lekker als winterse salade. Zeker met de subtiele smaakjes van venkelzaad en verse dragon erdoorheen.

Meer »
Ossenstaartsoep recept Marcel Maassen

Ossenstaartsoep is geweldig

Ossenstaartsoep, uiteraard van echte stukken ossenstaart. Dit is een van de lekkerste soepen die ik ken. Misschien wel de allerlekkerste. Aardig wat werk, niet goedkoop, maar een feest voor de zintuigen.

Meer »
Recept Marcel Maassen spaghetti di colatura di alici video

Sensationeel snel smakelijk

Spaghetti con colatura di alici staat in mijn top 5 van pastagerechten. Een eenvoudiger gerecht is echt niet te vinden. Binnen 10 minuten staat het op tafel. En de smaak is fantastisch.

Meer »
heemskerk-marcel-maassen-babi-pangang

Babi pangang – het origineel

Dit is het klassieke, originele recept voor Babi Panggang zoals de Chinezen het al al rond 1900 in Nederlands-Indië maakten. Van buikspek van het varken, super krokant.

Meer »
Recept zuurvlees Marcel Maassen proeven

Limburgs zuurvlees

Als Limburgse snotjongen van een jaar of 10 had ik mijn eigen zintuigen nog nauwelijks ontdekt, toen wist ik al zeker dat er op deze wereld weinig of niets te halen valt dat lekkerder is dan zuurvlees. Dit is mijn definitieve recept.

Meer »
Salade van sperzieboontjes 3 Marcel Maassen

Salade van zoetzure sperzieboontjes

Deze salade nam het gezin Maassen dik veertig jaar geleden mee als souvenir uit Tirol. In de loop der jaren heb ik dit in talloze variaties aan vele, vele mensen voorgeschoteld. En steevast: unaniem een belachelijk groot succes. Maken!

Meer »
Spaghetti Bolognese recept Marcel Maassen

Spaghetti Bolognese – maar dan echt

Het kost aardig wat tijd om een klassieke Bologne-saus te maken. Maar als je een flinke ketel maakt en de saus in porties invriest, zet je snel een top-pasta op tafel als je geen tijd hebt om te koken.

Meer »
mosselen-op-de-bbq Heemskerk Maassen

Mosselen van de barbecue

Je hebt een barbecue en daar leg je mosselen op. Zodra de schelpen opengaan, eet je de mosselen op. Zo proef je de ware smaak van mosselen. En die is heerlijk.

Meer »
Klassieke Italiaanse Lasagne bolognaise recept Marcel Maassen

Klassieke Lasagne alla Bolongese

De klassieke, authentieke Lasagne alla Bolognese maken is veel werk. Zeker als je ook nog zelf het deeg maakt en lasagnebladen rolt. Maar hemeltjelief: wat is dat goddelijk lekker!

Meer »

Maak ‘ns 1 x échte lasagne

Als zelfs slechte lasagne al lekker is, hoe lekker moet de allerbeste lasagne dan wel niet zijn? Ik heb de allerbeste lasagne gemaakt die ik kon verzinnen en die was zó verschrikkelijk lekker. Dit is mijn videorecept.

Meer »
Recept tumis boontjes Marcel Maassen Indisch

Tumis boontjes

Tumis boontjes is mijn favoriete Indische groentengerecht. Mits die boontjes lekker knapperig zijn en niet kapot gegaard. Zo doe je dat.

Meer »
Pasta met scheermessen Heemskerk Maassen

Pasta met scheermessen

Scheermessen zijn heerlijke schelpdieren. Je kunt er van alles mee doen: kort bakken in de pan, op de bbq, op de grillplaat, allemaal goed. En je kunt er ook een superlekkere pasta mee maken. Pasta met scheermessen, dat wil je proeven, dat wil je maken!

Meer »