Hier vind je het nog bescheiden, maar groeiende overzicht van al mijn recepten. Je mag me altijd vragen stellen over gerechten, ik doe mijn best om je zo snel mogelijk te antwoorden. En ik vind het sowieso erg leuk als je in een commentaar laat weten dat je een recept hebt geprobeerd en – natuurlijk – wat je ervan vond.
Pasta pesto alla Genovese recept Marcel Maassen

Zo maak je pasta pesto alla Genovese

Nog nooit zelf pesto gemaakt? Dat meen je niet! Hier vind je het recept in video en tekst voor de heerlijkste pesto én het authentieke recept voor Pasta pesto alle Genovese. Met jouw zelfgemaakte pesto dus. Gruwelijk lekker. Zo maak je pesto, kijk maar.

Meer »
Goulash en goulashsoep recept van Marcel Maassen

Goulash en goulashsoep, één recept voor twee heerlijke gerechten

Mijn recept voor goulash en goulashsoep is zeker niet origineel Hongaars, maar het is wel verschrikkelijk lekker. Dat durf ik heel onbescheiden wel te zeggen. In goede goulash versmelten alle smaken: pittig, zoet, zuur, beetje zout, de heerlijke gelatine in het stoofvlees. Met dit recept sla je twee vliegen in één klap. Eet geweldig goulashsoep op de dag van bereiding en bewaar de goulash voor de volgende dag. Dan is het nóg lekkerder.

Meer »
Ossobuco van oma Sorber

Heerlijk recept voor ossobuco

Moet er nu wel of niet tomaat in de ossobuco? Een eeuwig terugkerende discussie. In Milaan: absoluut niet. In een ossobuco alla Milanese gaan uien, wortelen en bleekselderij, maar pertinent geen tomaten. En ook geen tomatenpuree, zoals in dit recept. Dus is dit niet het recept voor ossobuco alla Milanese maar voor een variant die evengoed verschrikkelijk lekker is.

Meer »
Rode bieten uit de oven of van de barbecue, een heerlijk recept

Recept voor heerlijk gekruide rode bieten uit de oven

Rode bieten, ik was er geen fan van. Maar ik had dan ook nog nooit écht lekker klaargemaakte rode bieten gegeten. En dit is hét recept voor echt lekkere rode bieten, uit de oven of van de barbecue. Met een beetje pit en wat zuur, mooie kruiden, geroosterde pijnboombitten en lauwwarme feta.

Meer »

Draadjesvlees van de barbecue

De chuck roast leent zich perfect voor pulled beef. Klinkt heel hip, maar dat is natuurlijk gewoon draadjesvlees. Héél lekker draadjesvlees. Hier is het recept.

Meer »
Marcel Maassen The Meatlovers T Bone Steak

T-bone steak van de BBQ

Een T-bone steak perfect bereiden op de barbecue, dat is niet zo makkelijk. Met dit recept gaat het je lukken om precies goede kerntemperaturen te bereiken.

Meer »

Bavette van de barbecue

Bavette van de bbq is waanzinnig populair. En terecht, het is ook waanzinnig lekker. Hoe gril je die bavette op z’n allerbest? Hier is mijn (video) recept.

Meer »

Oranjekip

Het was even wat anders dan met een kluitje mensen met drie glazen bier in je hand ergens voor een kroeg te staan, maar al met al heb ik deze Koningsdag in mijn eentje toch zeer nuttig besteed. Oranjekip, kan zomaar een klassiekertje worden.

Meer »
Recept spitskool met rode ui en appelstroop en gebraden eendenborst

Eendenborst met spitskool

Spitskool is al heerlijk wanneer je ‘m roerbakt en een klontje roomboter toevoegt. Met de rode ui en de appelstroop erdoorheen is het nog veel lekkerder. Met die eendenborst moet je verder dan niet te veel meer willen doen, de combinatie met die spitskool doet het werk.

Meer »
Featured Zuurkoolsalade Marcel Maassen

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade, jazeker. Want zuurkool is niet alleen lekker in een winterse stamppot, maar het is ook heel lekker als winterse salade. Zeker met de subtiele smaakjes van venkelzaad en verse dragon erdoorheen.

Meer »
Ossenstaartsoep recept Marcel Maassen

Ossenstaartsoep is geweldig

Ossenstaartsoep, uiteraard van echte stukken ossenstaart. Dit is een van de lekkerste soepen die ik ken. Misschien wel de allerlekkerste. Aardig wat werk, niet goedkoop, maar een feest voor de zintuigen.

Meer »
Recept Marcel Maassen spaghetti di colatura di alici video

Sensationeel snel smakelijk

Spaghetti con colatura di alici staat in mijn top 5 van pastagerechten. Een eenvoudiger gerecht is echt niet te vinden. Binnen 10 minuten staat het op tafel. En de smaak is fantastisch.

Meer »
Recept Marcel Maassen spaghetti di colatura di alici video

Spaghetti con colatura di alici?

Deze spaghetti met vissaus en verse kruiden is het ultieme snelle gerecht. Het koken van de spaghetti kost nog de meeste tijd. Je zult zien: moeilijk om te stoppen met eten.

Meer »
heemskerk-marcel-maassen-babi-pangang

Babi pangang – het origineel

Dit is het klassieke, originele recept voor Babi Panggang zoals de Chinezen het al al rond 1900 in Nederlands-Indië maakten. Van buikspek van het varken, super krokant.

Meer »
Recept zuurvlees Marcel Maassen proeven

Limburgs zuurvlees

Als Limburgse snotjongen van een jaar of 10 had ik mijn eigen zintuigen nog nauwelijks ontdekt, toen wist ik al zeker dat er op deze wereld weinig of niets te halen valt dat lekkerder is dan zuurvlees. Dit is mijn definitieve recept.

Meer »
Salade van sperzieboontjes 3 Marcel Maassen

Salade van zoetzure sperzieboontjes

Deze salade nam het gezin Maassen dik veertig jaar geleden mee als souvenir uit Tirol. In de loop der jaren heb ik dit in talloze variaties aan vele, vele mensen voorgeschoteld. En steevast: unaniem een belachelijk groot succes. Maken!

Meer »
Spaghetti Bolognese recept Marcel Maassen

Spaghetti Bolognese – maar dan echt

Het kost aardig wat tijd om een klassieke Bologne-saus te maken. Maar als je een flinke ketel maakt en de saus in porties invriest, zet je snel een top-pasta op tafel als je geen tijd hebt om te koken.

Meer »
mosselen-op-de-bbq Heemskerk Maassen

Mosselen van de barbecue

Je hebt een barbecue en daar leg je mosselen op. Zodra de schelpen opengaan, eet je de mosselen op. Zo proef je de ware smaak van mosselen. En die is heerlijk.

Meer »
Klassieke Italiaanse Lasagne bolognaise recept Marcel Maassen

Klassieke Lasagne alla Bolongese

De klassieke, authentieke Lasagne alla Bolognese maken is veel werk. Zeker als je ook nog zelf het deeg maakt en lasagnebladen rolt. Maar hemeltjelief: wat is dat goddelijk lekker!

Meer »

Maak ‘ns 1 x échte lasagne

Als zelfs slechte lasagne al lekker is, hoe lekker moet de allerbeste lasagne dan wel niet zijn? Ik heb de allerbeste lasagne gemaakt die ik kon verzinnen en die was zó verschrikkelijk lekker. Dit is mijn videorecept.

Meer »
Recept tumis boontjes Marcel Maassen Indisch

Tumis boontjes

Tumis boontjes is mijn favoriete Indische groentengerecht. Mits die boontjes lekker knapperig zijn en niet kapot gegaard. Zo doe je dat.

Meer »
Pasta met scheermessen Heemskerk Maassen

Pasta met scheermessen

Scheermessen zijn heerlijke schelpdieren. Je kunt er van alles mee doen: kort bakken in de pan, op de bbq, op de grillplaat, allemaal goed. En je kunt er ook een superlekkere pasta mee maken. Pasta met scheermessen, dat wil je proeven, dat wil je maken!

Meer »