Heerlijk simpel tomaat smeersel

Share

De tomaat komt van héél ver bij mij. Nu staat ie zo ongeveer op nummer 1 in mijn persoonlijk ranglijst van lekkere eetbare objecten, maar tot m’n twintigste (schat ik) moest ik er niks van hebben. Tomatensoep, dat wel, maar ik ging toch echt geen rauwe tomaat in m’n mond steken.
Dit is mijn favoriete zomers broodbeleg. Tomatenpulp, zoute ansjovis en basilicum. Dat vind ik zo verschrikkelijk lekker!
Ook maken! Verse tomaten ontvellen, in stukjes hakken, mengen met een scheut goede olijfolie en (als je wilt) een beetje gehakte knoflook. En dan op je brood smeren en aftoppen met basilicum en ansjovisfilet. En als je in een dolle bui bent: iets kazigs. Maar dat maakt het minder slank en daar blinkt dit beleg natuurlijk in uit. Superslank en toch supervet!

HeemskerkMaassen-toast-met-tomatenpulp-en-zoute-asjovis-en-basilicum

Toast is goed. Ciabatta, ook goed. Of focaccia. Of welk brood dan ook. Overbodig zinnetje, eigenlijk. Maar dan staan die foto’s niet zo tegen elkaar aan geplakt. En de presentatie is ook heel belangrijk, hoor ik altijd.

zoom-HeemskerkMaassen-toast-met-tomatenpulp-en-zoute-asjovis-en-basilicum