Pasta pesto alla Genovese recept Marcel Maassen

Zo maak je pasta pesto alla Genovese

Nog nooit zelf pesto gemaakt? Dat meen je niet! Hier vind je het recept in video en tekst voor de heerlijkste pesto én het authentieke recept voor Pasta pesto alle Genovese. Met jouw zelfgemaakte pesto dus. Gruwelijk lekker. Zo maak je pesto, kijk maar.

Meer »
Goulash en goulashsoep recept van Marcel Maassen

Goulash en goulashsoep, één recept voor twee heerlijke gerechten

Mijn recept voor goulash en goulashsoep is zeker niet origineel Hongaars, maar het is wel verschrikkelijk lekker. Dat durf ik heel onbescheiden wel te zeggen. In goede goulash versmelten alle smaken: pittig, zoet, zuur, beetje zout, de heerlijke gelatine in het stoofvlees. Met dit recept sla je twee vliegen in één klap. Eet geweldig goulashsoep op de dag van bereiding en bewaar de goulash voor de volgende dag. Dan is het nóg lekkerder.

Meer »
Ossobuco van oma Sorber

Heerlijk recept voor ossobuco

Moet er nu wel of niet tomaat in de ossobuco? Een eeuwig terugkerende discussie. In Milaan: absoluut niet. In een ossobuco alla Milanese gaan uien, wortelen en bleekselderij, maar pertinent geen tomaten. En ook geen tomatenpuree, zoals in dit recept. Dus is dit niet het recept voor ossobuco alla Milanese maar voor een variant die evengoed verschrikkelijk lekker is.

Meer »
Collage gerechten en mensen onslievelingsgerecht post

Nieuw culinair platform: onslievelingsgerecht.nl

Samen met Jan Heemskerk heb ik me de afgelopen twee maanden zeven slagen in de rondte gekookt voor ons nieuwe culinaire platform:  Ons lievelingsgerecht. We presenteren het lievelingseten van inspirerende bekende en onbekende Nederlanders. De gerechten, de recepten én de bijbehorende verhalen. Alles zelf bereid, geproefd en goedgekeurd! Recepten waar je blind op kunt varen.

Meer »
Rode bieten uit de oven of van de barbecue, een heerlijk recept

Recept voor heerlijk gekruide rode bieten uit de oven

Rode bieten, ik was er geen fan van. Maar ik had dan ook nog nooit écht lekker klaargemaakte rode bieten gegeten. En dit is hét recept voor echt lekkere rode bieten, uit de oven of van de barbecue. Met een beetje pit en wat zuur, mooie kruiden, geroosterde pijnboombitten en lauwwarme feta.

Meer »