
Bouwen & Barbecueën 1: heien, gerookte bavette en hamburger.
Mijn zoon Kick (bijna 16) en ik wonen in een schattig huis in Nederhorst den Berg. Huisje, beter gezegd, want met slechts 82m2 is het
Mijn zoon Kick (bijna 16) en ik wonen in een schattig huis in Nederhorst den Berg. Huisje, beter gezegd, want met slechts 82m2 is het
Nog nooit zelf pesto gemaakt? Dat meen je niet! Hier vind je het recept in video en tekst voor de heerlijkste pesto én het authentieke recept voor Pasta pesto alle Genovese. Met jouw zelfgemaakte pesto dus. Gruwelijk lekker. Zo maak je pesto, kijk maar.
Mijn recept voor goulash en goulashsoep is zeker niet origineel Hongaars, maar het is wel verschrikkelijk lekker. Dat durf ik heel onbescheiden wel te zeggen. In goede goulash versmelten alle smaken: pittig, zoet, zuur, beetje zout, de heerlijke gelatine in het stoofvlees. Met dit recept sla je twee vliegen in één klap. Eet geweldig goulashsoep op de dag van bereiding en bewaar de goulash voor de volgende dag. Dan is het nóg lekkerder.
Moet er nu wel of niet tomaat in de ossobuco? Een eeuwig terugkerende discussie. In Milaan: absoluut niet. In een ossobuco alla Milanese gaan uien, wortelen en bleekselderij, maar pertinent geen tomaten. En ook geen tomatenpuree, zoals in dit recept. Dus is dit niet het recept voor ossobuco alla Milanese maar voor een variant die evengoed verschrikkelijk lekker is.
Samen met Jan Heemskerk heb ik me de afgelopen twee maanden zeven slagen in de rondte gekookt voor ons nieuwe culinaire platform: Ons lievelingsgerecht. We presenteren het lievelingseten van inspirerende bekende en onbekende Nederlanders. De gerechten, de recepten én de bijbehorende verhalen. Alles zelf bereid, geproefd en goedgekeurd! Recepten waar je blind op kunt varen.
Rode bieten, ik was er geen fan van. Maar ik had dan ook nog nooit écht lekker klaargemaakte rode bieten gegeten. En dit is hét recept voor echt lekkere rode bieten, uit de oven of van de barbecue. Met een beetje pit en wat zuur, mooie kruiden, geroosterde pijnboombitten en lauwwarme feta.
Een bijzondere, zeer smaakvolle stoofpot die hart en ziel verwarmt. De subtiele smaak van speculaas en de aardse smaak van het trappistenbier combineren voortreffelijk in stoofvlees dat smelt op je tong.
Gestoofd rundvlees moet superzacht zijn, mals, smeuïg, het moet smelten op je tong. Helaas mislukt het bij velen maar al te vaak: het vlees is droog, taai, smakeloos. Waarom dan toch? Met deze 15 tips maak jij voortaan altijd het volmaakte stoofvlees.
De chuck roast leent zich perfect voor pulled beef. Klinkt heel hip, maar dat is natuurlijk gewoon draadjesvlees. Héél lekker draadjesvlees. Hier is het recept.
Dit is het (video) recept van één van de allerlekkerste dingen die je op de bbq kunt maken. Blokjes buikspek van het Iberico-varken.
Een goede chuck eye steak is supermals en heeft net ietsje meer vet dan de rib eye. Het videorececpt voor chuck eye steak van de barbecue.
Je herkent de ware vuurmeester niet aan zijn spullen, maar aan zijn skills. Wat is need to have en wat is nice to have als het om jouw BBQ-uitrusting gaat?