Eten

Share
Bloemkool van de BBQ Marcel Maassen

Bloemkool van de BBQ

Goed gekruide, mooi gegaarde en daarna gegrilde bloemkool is heerlijk van de BBQ. Zeker als je er nog wat rook tegenaan gooit. Dit is mijn (video)recept.

Lees meer »

Oranjekip

Het was even wat anders dan met een kluitje mensen met drie glazen bier in je hand ergens voor een kroeg te staan, maar al met al heb ik deze Koningsdag in mijn eentje toch zeer nuttig besteed. Oranjekip, kan zomaar een klassiekertje worden.

Lees meer »

Aspergebedevaart

Met maar liefst 7 Michelinsterren aan boord gingen we in een superdeluxe touringcar naar Zwitserland waar de heren een geweldig Asperge Gala verzorgden. Dit zijn de ware ambassadeurs van het Witte Goud.

Lees meer »

Takeaway pizzaoven

De Roccbox is een draagbare (maar best zware) pizza-oven die je op hout en op gas kunt stoken. En niet zomaar een beetje, maar tot wel 500 graden Celsius. Is dat wat?

Lees meer »

Oesterorgie

Dit moet je echt een keer doen: zelf oesters rapen (en eten) in Zeeland. Hier mijn videoverslag en een waanzinnig goed recept van meesterkok Michel Lambermon voor op zeewier gestoomde Zeeuwse oesters met oosterse marinade.

Lees meer »
Kookeiland-meneren-Marcel-Maassen-Parc-Broeckuizen

Kookeiland

Welkom op kookeiland: 20 gasten, een lam aan het kruis, caveman style BBQ, en nog véél meer gekkigheid. Samen met onze vrienden van Parc Broekhuizen die toen nog niet wisten wat hen zou overkomen: hun eerste Michelinster.

Lees meer »
Recept spitskool met rode ui en appelstroop en gebraden eendenborst

Eendenborst met spitskool

Spitskool is al heerlijk wanneer je ‘m roerbakt en een klontje roomboter toevoegt. Met de rode ui en de appelstroop erdoorheen is het nog veel lekkerder. Met die eendenborst moet je verder dan niet te veel meer willen doen, de combinatie met die spitskool doet het werk.

Lees meer »

Vlees eten zonder schaamte

De dubbeldoelkoe geeft als allrounder minder melk dan de melkkoe en minder vlees dan de vleeskoe maar ze verslaat ze allebei ruimschoots op duurzaamheid. Vlees eten zonder schaamte kan wel.

Lees meer »
Recept s Salade van regenboogwortels en champagne truffel dressing Marcel Maassen

Salade van regenboogwortels

Snel klaar, zeer gezond, het oogt schitterend en het smaakt heerlijk bovendien. Maken dus, deze wintersalade. Een aanrader voor iedereen die zijn goede voornemens nog niet heeft opgeborgen tot volgend jaar.

Lees meer »