Bloemkool van de BBQ
Goed gekruide, mooi gegaarde en daarna gegrilde bloemkool is heerlijk van de BBQ. Zeker als je er nog wat rook tegenaan gooit. Dit is mijn (video)recept.
Spitskool van de barbecue
Spitskool is een geweldige groente om op de BBQ te bereiden. Iedereen houdt ervan, zelfs de verstokte vleeseter. En het is zeker niet moeilijk om te maken.
Hoe maak je zelf kaassoufflés?
Zelfgemaakte kaassoufflés zijn krankzinnig lekker. En je maakt ze in een handomdraai, dat stelt echt niks voor. In de video zie je hoe het moet.
Oranjekip
Het was even wat anders dan met een kluitje mensen met drie glazen bier in je hand ergens voor een kroeg te staan, maar al met al heb ik deze Koningsdag in mijn eentje toch zeer nuttig besteed. Oranjekip, kan zomaar een klassiekertje worden.
Gerookte Black Angus longhaas met puur goud
Een Black Angus longhaas in drie stappen: koud roken, garen en dan afgrillen. Een magnifiek stuk vlees, boterzacht met een heel intense smaak. Hier zie je hoe ik het gemaakt heb.
Nieuwe video voor The Meatlovers
Vandaag staat er een nieuwe video van The Meatlovers online op YouTube. Hierin ben ik met bavette in de weer op The Big Green Egg. Het recept voor de bereidingswijze vind je hier.
Samen eenzaam op de Lindenheuvel
‘Lindenheuvel is mooi in ieder jaargetijde omdat het mooie in Lindenheuvel zelf zit. Het mooie zit in de vele prachtig verbouwde huizen: proper, helder en
Aspergebedevaart
Met maar liefst 7 Michelinsterren aan boord gingen we in een superdeluxe touringcar naar Zwitserland waar de heren een geweldig Asperge Gala verzorgden. Dit zijn de ware ambassadeurs van het Witte Goud.
Takeaway pizzaoven
De Roccbox is een draagbare (maar best zware) pizza-oven die je op hout en op gas kunt stoken. En niet zomaar een beetje, maar tot wel 500 graden Celsius. Is dat wat?
Oesterorgie
Dit moet je echt een keer doen: zelf oesters rapen (en eten) in Zeeland. Hier mijn videoverslag en een waanzinnig goed recept van meesterkok Michel Lambermon voor op zeewier gestoomde Zeeuwse oesters met oosterse marinade.
Kookeiland
Welkom op kookeiland: 20 gasten, een lam aan het kruis, caveman style BBQ, en nog véél meer gekkigheid. Samen met onze vrienden van Parc Broekhuizen die toen nog niet wisten wat hen zou overkomen: hun eerste Michelinster.
Schorseneren zijn volledig onterecht volledig vergeten
Schorseneren zijn écht heerlijk maar hoe maak je die klaar? Zo dus.
Eendenborst met spitskool
Spitskool is al heerlijk wanneer je ‘m roerbakt en een klontje roomboter toevoegt. Met de rode ui en de appelstroop erdoorheen is het nog veel lekkerder. Met die eendenborst moet je verder dan niet te veel meer willen doen, de combinatie met die spitskool doet het werk.
Appelstroop maken
Wat doe je met kisten vol appels die je over hebt? Appelstroop maken dus. Niet moeilijk echt geweldig lekker. Dit is mijn videorecept.
10 Tips voor het Vlezigste Vlees
Goed, beter, best. Vlees van een dubbeldoelkoe, liefst een Lakenvelder, en daarvan dan bij voorkeur het middenrif. Dat is een onooglijk stukje vlees, een geweldig
Vlees eten zonder schaamte
De dubbeldoelkoe geeft als allrounder minder melk dan de melkkoe en minder vlees dan de vleeskoe maar ze verslaat ze allebei ruimschoots op duurzaamheid. Vlees eten zonder schaamte kan wel.
Boerenkoolspruit
Is de kalette een embryo van een boerenkool of een ontploft spruitje? En hoe smaken die dingen eigenlijk? De proef op de som.
Salade van regenboogwortels
Snel klaar, zeer gezond, het oogt schitterend en het smaakt heerlijk bovendien. Maken dus, deze wintersalade. Een aanrader voor iedereen die zijn goede voornemens nog niet heeft opgeborgen tot volgend jaar.