Spitskool van de barbecue

Share

Spitskool is een geweldige groente om op de BBQ te bereiden. Iedereen houdt ervan, zelfs de verstokte vleeseter. En het is zeker niet moeilijk om te maken. Zo doe je dat:

Stap 1: maak de BBQ klaar voor garen met indirecte hitte op circa 120 graden.

Stap 2: snijd de spitskool in de lengte doormidden en laat de stronk erin zitten zodat de delen niet uiteen vallen. Bestrijk beide helften met een neutrale olie (arachide- of zonnebloemolie) en leg ze op het rooster. Sluit de BBQ met de kap of het deksel. Laat de spitskool liggen totdat ook de dikkere delen gaar zijn. Prik er met een vork in om dat te controleren.

Stap 3: gril de spitskool op directe hitte (boven de kooltjes dus) op een temperatuur van circa 220 graden. Leg ze eerst met de opengesneden kant op het rooster. Niet te lang, dan verbranden ze. Check regelmatig.

Stap 4:  zodra de spitskool een mooi kleurtje heeft, draai je beiden helften op hun rug. Leg klontjes roomboter op de opengesneden kant van de spitskool. Strooi er zout (of liever: fleur de sel, al dan niet met een smaakje) overheen en versgemalen peper. Sluit de BBQ nog even. Zodra de boter is gesmolten, is de spitskool klaar. Verwijder het buitenste blad, dat is waarschijnlijk ook verkoold. Serveer de spitskoolhelften zoals ze van de BBQ komen, zo ziet het er prachtig uit.

Hier zie je het videorecept