Kookeiland

Share

Met stomheid geslagen waren ze, de jongens van restaurant Voltaire. Eergisteren ontvingen ze amper twee jaar na de opening al hun eerste Michelinster. Het restaurant op het historische landgoed Parc Broekhuizen in Leersum wordt in de nieuwe rode gids geroemd om de ‘inventieve en technisch beheerste smaakassociaties’.

Dat ze een moppie kunnen koken, dat wisten wij al hoor. Met Voltaire chef-kok Robert Poel en twee jongens van zijn brigade in ons midden beleefden de Meneren deze zomer een topdag tijdens Kookeiland. Dat is een event dat we zo nu en dan organiseren: met een paar boten vol eten naar een eiland en daar samen koken. We pakten ditmaal groot uit. Zeg maar gerust: gigantisch. Met als pronkstuk een heel lam aan de asado, de traditionele Argentijnse manier van bbq-en. Onze inspiratiebron was daarbij natuurlijk Francis Mallmann, de beroemde Argentijnse kok die je in de eerste serie van Chef’s Table kon bewonderen. In de video zie je ook tv-kok Antoine Hermans (Huize Hermans) en superchef Ian Veuger (eigenaar van Slow Smokers).