Hoe maak je zelf kaassoufflés?

Share

Zelfgemaakte kaassoufflés zijn krankzinnig lekker. En je maakt ze in een handomdraai, dat stelt echt niks voor. In de video zie je hoe het moet.

Het recept

Neem een velletje bladerdeeg (uiteraard ontdooid als het uit de diepvries komt) en snijdt een plakje kaas op maat. Omdat je het bladerdeeg om de kaas heen moet vouwen, mag de kaas niet breder en langer zijn dan de helft van het deeg. Maar je moet ook nog aan de randen ruimte vrijhouden zodat je het deeg op elkaar kunt drukken.

Vouw het deeg dicht en druk het met je vingertoppen goed aan waar het elkaar raakt. Doe hetzelfde aan de andere kant.

Klop een ei los en haal het deegpakketje door het ei. Paneer het vervolgens met Panko, Japans broodkruim. Met jouw zelfgemaakte broodkruim lukt het natuurlijk ook. Voor een krokante korst is paneermeel niet zo geschikt, gebruik dat liever niet.

Frituur de kaassoufflés in vet of olie op 180 graden. Probeer ze niet met een vork om te draaien tijdens het frituren, dan prik je ze misschien lek. Gebruik een lepel of een spaan.
Ze zijn klaar als ze flink opbollen en rondom mooi goudbruin zijn. De kaas zal minder vloeibaar zijn dan je gewend bent van een soufflé uit de snackbar, maar de echte kaassmaak maakt dat ruimschoots goed.

Weet je wat trouwens ook héél lekker is: een kaassoufflés met blauwschimmelkaas. Een fantastisch extraatje op een mooie salade.

Het videorecept

Waarom zijn jouw zelfgemaakte kaassoufflés lekkerder dan de kant en klare soufflés van de snackbar of uit het diepvriesvak van de supermarkt? Het televisieprogramma de Keuringsdienst van waarde geeft het antwoord in deze aflevering. Spoiler alert: kaas!

Abonneer je op het YouTube-kanaal van Mm

 

Mijn YouTube-video’s zijn videorecepten van dingen die iedereen kan maken en die verschrikkelijk lekker zijn. Van simpele snacks (de kaassoufflé) tot écht authentieke bereidingen van gerechten die iedereen kent en héél graag eet (lasagne bolognaise).