Gerookte Black Angus longhaas met puur goud

Share

Mocht je toevallig nog een Black Angus longhaas hebben liggen van een kilootje of zo en misschien ook een potje van dit spul…

dan kun je jezelf een waar smaakorgasme bezorgen. Het is mij net overkomen.

Ik ben geen groot fan van kant en klare rubs, ik maak ze liever zelf. Maar als ambassadeur van The Meatlovers moest ik ook hun rubs natuurlijk een keer proberen. Als die maar half zo goed zijn als hun vlees dan is het al fantastisch. Maar goeie genade: wat een krankzinnige combinatie met een gerookte Black Angus longhaas is dit spul zeg!

Hier een fotoverslag van mijn bereiding van deze jongen: eerst koud roken, daarna reverse sear garen en grillen.

Stap 1: koud uit de koelkast ermee aan de slag gegaan. Niet op kamertemperatuur laten komen want rook hecht beter aan koud vlees.

 

Stap 2: rondom ingewreven met die Gold Rush rub, niet te zuinig

Stap 3: koudrookmodule in de kamado gelegd, de longhaas twee uur gerookt

Stap 4: met indirecte hitte (120 graden) gegaard en bij 45 graden kerntemperatuur van de BBQ gehaald. De longhaas gaarde nog drie graden door, tot 48 graden.

Stap 5: nadat ik het vlees tien minuten had laten rusten, heb ik het gegrild op 230 graden tot een kerntemperatuur van 52 graden. Deze liep nog één graadje op nadat ik het vlees van de BBQ had gehaald.

 

Stap 6: aangesneden (en gezien dat het goed was)

Stap 7: samen opgepeuzeld nadat ik weer op mijn stoel zat (eraf gelazerd bij de eerste hap). Daarbij dingen als ‘christus koning wat is dit lekker!’ gezegd.

Ik durf te zweren: dit was de lekkerste longhaas die ik ooit gegeten heb (en ik heb er heel wat achter de kiezen, ik ben een echte liefhebber).
Dit geweldige vlees wordt nog veel lekkerder als je het eerst koud rookt. Het vlees heeft van zichzelf heel veel smaak, daar mag je gerust wat rook tegenaan kwakken. En die rub is écht puur goud.