Ons familierecept voor heerlijke wafels

Share

Wafels vind je in Limburg overal rond kerst en nieuwjaar. Dit recept stamt van mijn oma Maassen. Mijn moeder bakt al tientallen jaren de wafels op deze manier en nu bak ik ze voor het eerst zelf met mijn zoon, Kick. Die is er helemaal aan verslaafd.
Het is meteen ook een mooie test voor de gloednieuwe Princess 4 in 1 multi grill die we hiervoor hebben aangeschaft. Bakt die een beetje aardige wafels?

Ingrediƫnten

250 gram roomboter
312 gram witte basterdsuiker
16 gram vanillepoeder
5 hele eieren
500 gram zelfrijzend bakmeel
125 mililiter lauw water

Bereidingswijze

Alle ingrediƫnten moeten op kamertemperatuur zijn. Voeg de zachte roomboter, de basterdsuiker en de vanillesuiker bij elkaar in een kom. Voeg een ei toe en roer door met de mixer. Daarna een volgend ei, weer mixen, et cetera. Na de eieren voeg je ook het bakmeel toe, beetje bij beetje terwijl je blijf mixen. Tot slot voeg je het water toe, ook weer terwijl je blijft mixen. Klaar, dat is je beslag.
Wat de juiste temperatuur is voor jouw wafelijzer, kan ik onmogelijk zeggen. Die dingen verschillen veel van elkaar. Maar je ruikt die heerlijke bakgeur als de wafels bijna gaar zijn en je ziet waarschijnlijk ook wat stoom uit het ijzer ontsnappen. Dan zijn ze wel ongeveer klaar. Maar maak het wafelijzer niet te snel open, want dan trek je de nog niet gare wafels uit elkaar.