Kip – krokant, sappig en mals

Share

Wil je snel een geweldige krokante kip op tafel zetten, dan is dit een supertip: kook die kip. En daarna afbakken. Top!

Kook die kip

Gebruik een kernthermometer! Kook de kip totdat het dikste deel een kerntemperatuur van 75 graden heeft bereikt. Giet dan het kookvocht weg en laat de kip onder stromend koud water snel afkoelen. De kip is nu overal gaar en alle mogelijke bacteriën zijn echt dood.
1superkrokante-kippenbout-maassen-heemskerk-koken

Braad die kip

Verhit jouw lievelingspan flink en giet er dan een flinke scheut arachideolie in (voor de hitte) en een klont roomboter (voor de smaak). Als de boter gesmolten is, leg dan alle drooggedepte kippenbouten in de pan. Laat alle delen van de kip even de boter en de olie voelen, daarna laat je de kip liggen terwijl je met gesloten deksel op middenhoog vuur deze rondom bruint en krokant bakt. Af en toe checken en schudden met de pan, maar de kip pas draaien als deze mooi bruin en krokant is. Echt niet eerder, dan krijg je slappe hap. Durf te braden!
2superkrokante-kippenbout-maassen-heemskerk-bakken

Eet die kip

Houd het in de gaten, maar geef die kip wel van Jetje. Anders wordt het niks. Middelhoog vuur, deksel dicht, schudden, checken, braden, et cetera. Net zo lang totdat het er echt top uit ziet en je echt super crispy kip hebt.
3superkrokante-kippenbout-maassen-heemskerk-klaar