Zuurkoolsalade, jazeker. Want zuurkool is niet alleen lekker in een winterse stamppot, maar het is ook heel lekker als winterse salade. Zeker met wat subtiele smaakjes erdoorheen.
Ingrediƫnten
- 500 gram zuurkool naar keuze (uit het vat of uit een pak, zelfgemaakt is natuurlijk het allerlekkerst. Wijnzuurkool is ook prima).
- 1 eetlepel mosterdzaadjes
- 1 eetlepel venkelzaad
- 1 eetlepel verse gehakte dragonblaadjes
- 5 eetlepels van je fijnste extra vergine olijfolie
Bereidingswijze
Spoel de zuurkool in een vergiet onder koud stromend water en knijp de zuurkool daarna goed uit. Zonder te spoelen is de salade waarschijnlijk te zuur. Maak de zuurkool weer een beetje los en luchtig nadat je deze hebt uitgeknepen.
Rooster in een droge koekenpan op heel laag vuur gedurende een paar minuten de mosterdzaadjes en het venkelzaad. Zodra het begint te geuren, is het goed. Meng al het zaad door de zuurkool.
Roer de gehakte dragonblaadjes door de olijfolie. Roer de olie door de zuurkool. Eventueel nog peper naar smaak toevoegen. Klaar.