Spaghetti con colatura di alici?

Share

Italiaanse pasta’s, daar ben ik niet zomaar een beetje dol op. Het liefst at ik pasta als ontbijt, lunch én avondeten. En dan nog zou je mij midden in de nacht wakker mogen maken voor een extra portie. Een oneindig aantal variaties voor sauzen kun je vinden en zelf verzinnen. Als je ook maar een beetje gevoel hebt voor smaakcombinaties, kan het eigenlijk al niet meer mislukken.
Deze variant staat in mijn top 5 van favoriete pastagerechten. In eenvoud en unieke smaak absoluut niet te evenaren. Je zet dit gerecht – echt!-  in tien minuten op tafel.

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • 1 grote teen knoflook, in vieren gesneden
  • klein bosje bladpeterselie, grof gehakt
  • 2 centimeter rode peper zonder pitjes en zaadlijsten, zeer fijn gehakt
  • vers gemalen zwarte peper
  • 6 eetlepels superieure olijfolie
  • 1 eetlepel colatura di alici
  • na het proeven eventueel snufje extra zout
  • 300 gram spaghetti

Bereidingswijze

Spaghetti al dente koken. Alle overige ingrediënten mengen in een kom. Zodra de spaghetti klaar is, voeg je alles bij elkaar. Goed doorroeren. Dat is alles.