Mosselen van de barbecue

Share

Slechts één ingrediënt en slechts één handeling, dan kun je natuurlijk nauwelijks van een gerecht of een recept spreken, wel?
Mosselen van de barbecue, het is wat het is en niet meer dan dat. Je hebt een barbecue en daar leg je mosselen op. Zodra de schelpen opengaan, eet je ze op. Eventueel met een druppel van een of ander lekker prutje eroverheen, maar ik weet zeker dat je dat eigenlijk niet nodig zult vinden. Want als je nog nooit op deze manier mosselen gegeten hebt, zul je echt verrast zijn door de pure smaak van mosselen. Want die proef je natuurlijk nooit als ze vakkundig zijn verzopen in wijn of bier, bedolven onder bergen groenten en tenslotte ook nog eens van hun laatste eigen smaak beroofd door zompige saus.

Ingrediënten

Mosselen, zoveel als je wilt.

Bereidingswijze

In het filmpje hieronder hebben we de mosselen in een stoompan gedaan. Door de gaatjes in de pan bereikt niet alleen de hitte, maar ook de rook de mosselen. Strooi wat houtmot op de kooltjes en leg een deksel op de pan voor een rooksmaak. 
Ook bij een kampvuur zijn mosselen geweldig. Gewoon in een stalen zeef boven het kampvuur houden en wachten totdat de schelpen opengaan.