Kleine jongen 2: het doel van het leven

Share

Nederhorst den Berg, 5 augustus 2009

Slechts een kort bericht vandaag Kick, maar o o o zo belangrijk! Ik sta op het punt iets te doen wat helemaal niet mag. Ik ga jou en iedereen die meeleest namelijk verklappen wat het doel van het leven is. Eigenlijk moet je daar zelf zien achter te komen en dat is verschrikkelijk moeilijk en het kost heel veel tijd. Talloze mensen sterven zelfs onwetend, geen idee waarom ze hebben geleefd, omdat ze de zijnsvraag nimmer konden beantwoorden. En jij, bevoorrechte, krijgt het antwoord van mij cadeau.
Hoewel, niet helemaal. Je moet het ook verdienen, vind ik, en daarom schrijf ik het antwoord in een geheimtaal die jij moet zien te ontrafelen. Zet je beste beentje voor! Het doel van het leven is:

tsoorteitabrutsam si (troovozne ,tropslabteov ed ,ednuksiw ed ,ruutaretil ed ,ruutan ed roov edfeil) eredna teh lA .treegeb leeuskes jij eid nesnem kjilegom leevoz rood netew et dreegeb leeuskes ej

Toch nog even terugblikkend op jouw vierde verjaardag: ik geloof dat we grosso modo van een bescheiden succes mogen spreken. Natuurlijk kwam er van het uitgestippelde spelprogramma niets terecht. Spijkerpoepen, stoelendans, koekhappen… je moet er ook maar net zin in hebben. En dat allemaal buiten, bij 27 graden en een stralend blauwe lucht.
Toen jij bij thuiskomst, in het gezelschap van je vriendjes, officieel bekendmaakte dat je eens lekker de hele middag in je eentje binnen met je nieuwe remise voor je Thomas-treinbaan ging spelen, zonk ons de moed al in de schoenen. Dat en nog zowat in aanmerking genomen, verliepen de festiviteiten toch minder desastreus dan je bij nader inzien had mogen verwachten. En ook met de verwondingen viel het reuze mee. Uiteindelijk was jij zelf de meest gehavende, maar met slechts twee schaafwonden en een bloedende lip zeg ik: eind goed, al goed. Het voorkomen van serieuzer letsel is één van de doelen die ik mij met het schrijven van dit boek stel. Blijf lezen, blijf leren.