Kick = Guitar Hero

Share

Vanavond plaatste ik een nieuw videootje van onze zoon Kick op YouTube. Ik koos als titel ‘Kick Maassen is (to become) a Guitar Hero’. Dat leek me niet overdreven, gelet op de geweldige sound die hij nu al (net 4 jaar geworden!) uit zijn speelgoedgitaar weet te persen. Toch?

Kick’s talent is niet onopgemerkt gebleven, mag je gerust stellen. Nauwelijks een uur later ontving ik per mail al een eerste vriendschapsverzoek van YouTube: ‘D1TV.J heeft je uitgenodigd voor vriendschap op YouTube. Als je vrienden wordt, is het gemakkelijker om bij te houden welke video’s je vrienden leuk vinden, uploaden of beoordelen en is het gemakkelijker om openbare of privévideo’s te delen.’
Hieronder zie je D1TV.J in actie. En die kan er zelf ook wat van hoor! Dat zo’n gigant vriendschap wenst te sluiten met een kleuter van vier, dat zegt natuurlijk wel wat.

Ik heb mijn vrouw ervoor wakker gemaakt. Voetballen is leuk en Kick doet het graag en school is natuurlijk ook belangrijk, maar als de YouTube-community zo snel en enthousiast reageert… moeten we dan niet alles op alles zetten en kiezen voor een gitaarcarrière? Ik hoor graag het advies van andere ouders.