
Maak ‘ns 1 x échte lasagne
Als zelfs slechte lasagne al lekker is, hoe lekker moet de allerbeste lasagne dan wel niet zijn? Ik heb de allerbeste lasagne gemaakt die ik kon verzinnen en die was zó verschrikkelijk lekker. Dit is mijn videorecept.

Mayonaise – zalig zelfgemaakt
Zelfgemaakte mayonaise is echt veeeeeeel lekkerder. En het leuke is: het is doodsimpel en je flikt ’t in een paar minuten.

Beigneits van vlierbloesemschermen
Van mei tot juli bloeit de vlier. En dan is het tijd om deze zalige zoetigheid te maken: gefrituurde vlierbloesemschermen.

Tumis boontjes
Tumis boontjes is mijn favoriete Indische groentengerecht. Mits die boontjes lekker knapperig zijn en niet kapot gegaard. Zo doe je dat.

Alles in de kliko man!
Kikkoman heb ik altijd in huis, al vele jaren, maar iets bijzonders doe ik er echt nooit mee. Ik doop er mijn sushi in, niet meer dan dat. Maar nu is er een heuse Kikkoman-contest waarmee je twee retourtickets naar Japan kunt winnen. Maar wat ga ik dan in vredesnaam daarmee maken?

Alarm: vis op de bbq
We schreven er eerder al een stukkie over: vis op de barbeque. Dan gaat bij menigeen het alarm af. Mislukt natuurlijk weer, zoals altijd. Blijft

Pasta met scheermessen
Scheermessen zijn heerlijke schelpdieren. Je kunt er van alles mee doen: kort bakken in de pan, op de bbq, op de grillplaat, allemaal goed. En je kunt er ook een superlekkere pasta mee maken. Pasta met scheermessen, dat wil je proeven, dat wil je maken!

Smaakdraad, helemaal zelf bedacht!
Smaakdraad, hoe geniaal is dat? Je neemt doodgewoon keukentouw en wrijft het in met smaak. Citroen. Knoflook. Peper en zout natuurlijk. Verse kruiden. En dat

NK Beercan in Chicken Butt 2016
Tijdens het prestigieuze NK Beercan in Butt Chicken werd Heemskerk vorig jaar tot zijn niet geringe woede gediskwalificeerd. Was de wraak zoet? Afgelopen zaterdag (11

Grote fik in kleine pot, dat is de Ecozoom
Waar hout is, kun je koken. Dat zeggen de mannen die de Ecozoom naar Nederland haalden. Ze kwamen helemaal uit het Verre Oosten naar ons

Op naar het Nederlands Kampioenschap Beer Can in the Butt Chicken
Komt dat zien, komt dat zien: Heemskerk en Maassen op pad naar glorie en erkenning. Met Van Kooten en Hazeleger, vanzelf, een kwartet met meer

Lustdrank
Yxaiio is een non-alcoholisch lustopwekkend drankje. De lancering op de Nederlandse markt was een feest der zinnen. Bij restaurant Blauw aan de Wal in Amsterdam

Het galgenmaal van mijn grote broer
Hij wist precies één asperge naar binnen te slurpen, plus drie of vier garnaaltjes, en toen was het wel gedaan met zijn galgenmaal. Maar hij vond het evengoed ‘goddelijk’, zei hij, ‘alsof er engeltjes op je tong ejaculeren.’ Een dankbare eter was hij, tot het eind.

Droomdieet: Steak en eieren (in een plas roomboter)
Old School ‘Steak and Eggs’ Diet for Fat Loss, Balanced Energy, and Increased Testosterone. Klinkt goed of wat? Dachten wij ook, hoewel we geen enkele

Retteketet met ECHT briket
Die probeerzak ECHT Briketten plofte bij mevrouw Heemskerk op het bureau. En omdat we net een partij vuur nodig hadden voor onder ons vlees kwam

Vis van de bbq, zo lukt het wel
Vis op de barbeque, dan gaat bij menigeen het alarm af. Mislukt natuurlijk weer, zoals altijd. Blijft die zooi weer aan je rooster plaken en


Hartenzeer: het laatste vaartochtje van het jaar
Elk najaar is er onvermijdelijk dat laatste vaartochtje van het jaar. Nog een paar honderd meter. De laatste streep zonlicht op het water. De laatste vogels. Klaar. Dan gaat de boot onder het winterzeil en moet ik zes maanden dapper zijn totdat de lente mij weer naar de haven lokt. Zie, de melancholie komt met bakken naar beneden.