Chuck eye steak

Bereiding direct, 52 gradenAls je dol bent op rib eye, dan zul je zeker ook de chuck eye steak kunnen waarderen. Bijgenaamd: de poor mans rib eye. De chuck eye steak…

Lees verderChuck eye steak

Cuisson

De cuisson is de mate van gaarheid van voedsel na bereiding. Als je over groenten zegt dat deze rauw, beetgaar of snotgaar zijn, dan doe je uitspraken over de cuisson…

Lees verderCuisson

Sekelbos

   Sekelbos is een zeer harde en zware houtsoort. Het brandt twee tot drie keer langer dan Europees hardhout en geeft een felle hitte. Het hout heeft een extreem laag…

Lees verderSekelbos

Oranjekip

Het was even wat anders dan met een kluitje mensen met drie glazen bier in je hand ergens voor een kroeg te staan, maar al met al heb ik deze Koningsdag in mijn eentje toch zeer nuttig besteed. Oranjekip, kan zomaar een klassiekertje worden.

Lees verderOranjekip