Bloemkool van de BBQ
Goed gekruide, mooi gegaarde en daarna gegrilde bloemkool is heerlijk van de BBQ. Zeker als je er nog wat rook tegenaan gooit. Dit is mijn (video)recept.
Goed gekruide, mooi gegaarde en daarna gegrilde bloemkool is heerlijk van de BBQ. Zeker als je er nog wat rook tegenaan gooit. Dit is mijn (video)recept.
Bereiding direct, 52 gradenAls je dol bent op rib eye, dan zul je zeker ook de chuck eye steak kunnen waarderen. Bijgenaamd: de poor mans rib eye. De chuck eye steak…
Spitskool is een geweldige groente om op de BBQ te bereiden. Iedereen houdt ervan, zelfs de verstokte vleeseter. En het is zeker niet moeilijk om te maken.
De cuisson is de mate van gaarheid van voedsel na bereiding. Als je over groenten zegt dat deze rauw, beetgaar of snotgaar zijn, dan doe je uitspraken over de cuisson…
De kerntemperatuur van vlees dat je van de hete BBQ haalt, loopt op tijdens het rusten. De warmte aan de buitenkant van het vlees wordt nog doorgegeven naar de kern.…
Sekelbos is een zeer harde en zware houtsoort. Het brandt twee tot drie keer langer dan Europees hardhout en geeft een felle hitte. Het hout heeft een extreem laag…
Zelfgemaakte kaassoufflés zijn krankzinnig lekker. En je maakt ze in een handomdraai, dat stelt echt niks voor. In de video zie je hoe het moet.
Het was even wat anders dan met een kluitje mensen met drie glazen bier in je hand ergens voor een kroeg te staan, maar al met al heb ik deze Koningsdag in mijn eentje toch zeer nuttig besteed. Oranjekip, kan zomaar een klassiekertje worden.
Een Black Angus longhaas in drie stappen: koud roken, garen en dan afgrillen. Een magnifiek stuk vlees, boterzacht met een heel intense smaak. Hier zie je hoe ik het gemaakt heb.
Vlees dat teveel rookaroma heeft, is echt niet lekker. Het heeft een gemene, bittere smaak. Het is 'over smoked'. Tips voor