Offset smoker

In een offset smoker werk je altijd met indirecte hitte op een temperatuur tussen de 100 en 150 graden. De BBQ bestaat minimaal uit twee delen: een vuurkamer (firebox) met…

Lees verderOffset smoker

Pulled pork

Pulled pork is een BBQ-gerecht van vlees uit de schouder van een varken dat je low & slow bereidt. De urenlange indirecte garing op lage temperatuur breekt het bindweefsel in…

Lees verderPulled pork

Churrasco

Hoeveel betekenissen kan één woord hebben? Churrasco is werkelijk een toverwoord. In het Spaans en het Portugees is het allereerst de naam voor rundvlees of gegrild vlees in het algemeen.…

Lees verderChurrasco

Vinkelap

Bereiding reverse sear, eerst indirect garen op 120 ºC en daarna direct grillen bij 250 ºC. Voor rare tot 52 ºC kerntemperatuur, voor medium-rare tot 54 ºC. US flank steak | UK…

Lees verderVinkelap

Dome-temperatuur

De dome-temperatuur is de luchttemperatuur in een BBQ met een gesloten deksel of kap. Het is de temperatuur die je afleest op de ingebouwde thermometer van een kogel-BBQ of kamado.…

Lees verderDome-temperatuur

Flat iron steak

Bereiding direct, 52 -56 graden UK Butlers' Steak| DE Glätteisen Steak | AUS & NZ Oyster blade Steak De flat iron steak wordt gesneden uit de schouder van het rund. Het…

Lees verderFlat iron steak