Share

Flat iron steak

Bereiding direct, 52 -56 graden
UK Butlers’ Steak| DE Glätteisen Steak | AUS & NZ Oyster blade Steak

 

De flat iron steak wordt gesneden uit de schouder van het rund. Het is vlees dat wij sinds mensenheugenis kennen als sukade. In de sukade zit een zeen. De slager snijdt deze eruit en houdt zo twee gesplitste delen over: twee flat iron steaks.

Sukade kennen we natuurlijk als draadjesvlees, suddervlees. Vlees dat pas na urenlange bereiding op lage temperatuur lekker mals wordt, nadat het stugge bindweefsel is veranderd in gelei. Niemand kwam ooit op het idee om dat vlees als een biefstuk te gaan bakken en de sukade van een uitgemolken melkkoe had zich daar ook zeker niet voor geleend. Maar bij de kolossale en verwende vleeskoeien is de sukade tegenwoordig zeer mals en prachtig gemarmerd met vet. En dat vlees is geweldig om snel en direct te bereiden en rare of medium rare te eten.

In dit filmpje voor The Meatlovers maak ik van een flat iron steak een Italiaanse tagliata. Simpel, snel, heerlijk.