Share

Oklahhoma Joe

In Perry Oklahoma geproduceerde Joe smoker Marcel Maassen

Joe Davidson uit Oklahoma bouwde in 1986 zelf twaalf Oklahoma Joe Smokers. Hij verkocht ze alle twaalf op een beurs en had meteen meer dan honderd bestellingen op zak. In een paar jaar tijd liep de productie in Perry Oklahoma op tot 100.000 stuks per jaar waarvan veertig procent naar Europa werd verscheept.


Promotiefilm van Oklahoma Joe uit de jaren ’90

In 1998 verkocht Davidson zijn bedrijf aan CharBroil dat de productie naar China verplaatste. De kwaliteit holde al snel achteruit. Er werd flink bezuinigd op laswerk, mede om de smokers veel voordeliger in losse onderdelen te kunnen verschepen.

Davidson opende BBQ-restaurants – eveneens onder de naam Oklahoma Joe – en dat deed hij bepaald niet onverdienstelijk. Anthony Bourdain noemde Oklahoma Joe’s Barbecue in zijn lijst van ‘13 Places You Must Eat Before You Die’. Hij schreef: ‘People may disagree on who has the best BBQ. Here, the brisket (particularly the burnt ends), pulled pork, and ribs are all of a quality that meet the high standards even of Kansas City natives. It’s the best BBQ in Kansas City, which makes it the best BBQ in the world.’

In 2002 startte Joe’s broer Roger die altijd met Joe had samengewerkt in het bedrijf een nieuw merk: Horizon Smokers. En hij maakt zéér goede smokers.

Wil je een authentieke, in Perry Oklahoma gemaakte Oklahoma Joe smoker kopen? Eentje van vóór 1998 dus? Let dan op het merkplaatje dat CharBroil veranderde.

Gemaakt in Perry, Oklahoma

Made in China