Boodog

De Mongolen zijn van oudsher nomaden en dan komt een manier van BBQ’en waarbij je werkelijk niets hoeft mee te sjouwen echt van pas. En voor de boodog (spreek uit:…

Lees verderBoodog

Braai

Met het woord 'braai' verwijzen de Zuid-Afrikanen zowel naar de BBQ zelf als naar het barbecueën. Op de braai worden typische Zuid-Afrikaanse dingen als boerewors, sosatie en mielies gegrild maar…

Lees verderBraai

Binchotan

Een Japanse houtskoolsoort, zeer exclusief. Deze (witte) houtskool van de Ubame-eik heeft een extreem hoog koolstofpercentage, geeft geen rook, spettert niet en behoudt een constante temperatuur. Als je het al…

Lees verderBinchotan

Beer Can Chicken

https://youtu.be/hm0HaDQIXoEEen kip die je indirect bereidt op een geopend blikje bier dat je voor de helft hebt leeggedronken en eventueel met kruiden hebt gevuld. Doordat de kip op het bierblikje…

Lees verderBeer Can Chicken

Oklahhoma Joe

Joe Davidson uit Oklahoma bouwde in 1986 zelf twaalf Oklahoma Joe Smokers. Hij verkocht ze alle twaalf op een beurs en had meteen meer dan honderd bestellingen op zak. In…

Lees verderOklahhoma Joe

Rookhout

Hardhout, hout van fruitbomen en hout van notenbomen  - dat is ideaal om mee te roken. Ik beperk mij vrijwel altijd tot deze vier soorten: eiken, kersen, appel en beuken.…

Lees verderRookhout

Ossenhaas

Bereiding direct, 52 graden US tenderloin | UK, DE, FR, AUS, BR fillet (mignon) De ossenhaas - ook wel runderhaas genoemd - is een deel van de lende (rug) van het…

Lees verderOssenhaas

Chimichurri

Chimichurri wordt in Latijns-Amerika, met name in Argentinië en Uruguay, gebruikt als marinade en als saus. Niet af en toe, niet vaak, maar gewoon altijd. Het is niet moeilijk om…

Lees verderChimichurri

Brisket

Bereiding direct, 92 graden De Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund, van de klapribben (de korte ribben). Hij bestaat uit twee spieren die door een vetlaag van elkaar…

Lees verderBrisket