Boodog
De Mongolen zijn van oudsher nomaden en dan komt een manier van BBQ’en waarbij je werkelijk niets hoeft mee te sjouwen echt van pas. En voor de boodog (spreek uit:…
De Mongolen zijn van oudsher nomaden en dan komt een manier van BBQ’en waarbij je werkelijk niets hoeft mee te sjouwen echt van pas. En voor de boodog (spreek uit:…
Met het woord 'braai' verwijzen de Zuid-Afrikanen zowel naar de BBQ zelf als naar het barbecueën. Op de braai worden typische Zuid-Afrikaanse dingen als boerewors, sosatie en mielies gegrild maar…
Een Japanse houtskoolsoort, zeer exclusief. Deze (witte) houtskool van de Ubame-eik heeft een extreem hoog koolstofpercentage, geeft geen rook, spettert niet en behoudt een constante temperatuur. Als je het al…
Als je een kamado koopt, dan kun je gewoon niet zonder een hitteschild. Dat heb je nodig om indirect te kunnen grillen en dat is toch waarschijnlijk een belangrijke reden…
https://youtu.be/hm0HaDQIXoEEen kip die je indirect bereidt op een geopend blikje bier dat je voor de helft hebt leeggedronken en eventueel met kruiden hebt gevuld. Doordat de kip op het bierblikje…
Joe Davidson uit Oklahoma bouwde in 1986 zelf twaalf Oklahoma Joe Smokers. Hij verkocht ze alle twaalf op een beurs en had meteen meer dan honderd bestellingen op zak. In…
Hardhout, hout van fruitbomen en hout van notenbomen - dat is ideaal om mee te roken. Ik beperk mij vrijwel altijd tot deze vier soorten: eiken, kersen, appel en beuken.…
Bereiding direct, 52 graden US tenderloin | UK, DE, FR, AUS, BR fillet (mignon) De ossenhaas - ook wel runderhaas genoemd - is een deel van de lende (rug) van het…
Chimichurri wordt in Latijns-Amerika, met name in Argentinië en Uruguay, gebruikt als marinade en als saus. Niet af en toe, niet vaak, maar gewoon altijd. Het is niet moeilijk om…
Bereiding direct, 92 graden De Brisket wordt gesneden uit de borst van het rund, van de klapribben (de korte ribben). Hij bestaat uit twee spieren die door een vetlaag van elkaar…