
Tekst en Nederlandse vertaling Kènjer van hie
Mensjeskènjer, wat vlug d’n tied! Zo lang al van hoes, zo lang zo wied. Ich vroag mich aaf: kums doe nog truk? Of loag urges

Kènjer van hie
Een muzikale groet van Limburg aan haar zonen en dochters, thuis en in den vreemde. Beschikbaar in alle populaire online stores (zoals Spotify, iTunes, Google

Ossenstaartsoep is geweldig
Ossenstaartsoep, uiteraard van echte stukken ossenstaart. Dit is een van de lekkerste soepen die ik ken. Misschien wel de allerlekkerste. Aardig wat werk, niet goedkoop, maar een feest voor de zintuigen.

Friteuse desastreuze
Een klachtenbrief in videoformaat voor Tefal: waarom kan ik met jullie friteuses geen frieten bakken zoals het hoort?

Sensationeel snel smakelijk
Spaghetti con colatura di alici staat in mijn top 5 van pastagerechten. Een eenvoudiger gerecht is echt niet te vinden. Binnen 10 minuten staat het op tafel. En de smaak is fantastisch.

Spaghetti con colatura di alici?
Deze spaghetti met vissaus en verse kruiden is het ultieme snelle gerecht. Het koken van de spaghetti kost nog de meeste tijd. Je zult zien: moeilijk om te stoppen met eten.

Mens durf te eten
In het tv-programma Kruispunt (KRO) werd ik geïnterviewd over de rol die eten en eten bereiden voor mij vervult. Mijn motto: mens durf te eten.

Hoe je rijk wordt van ui snijden
Heb jij enig idee hoeveel je in de supermarkt betaalt voor voorgesneden producten? Dit is maar een voorbeeld: het snipperen van de ui die AH verkoopt bij de filet Americain maakt een ui liefst 15 keer zo duur.

Heerlijk simpel tomaat smeersel
Dit is mijn favoriete zomers broodbeleg. Tomatenpulp, zoute ansjovis en basilicum. Dat vind ik zo verschrikkelijk lekker!

Babi pangang – het origineel
Dit is het klassieke, originele recept voor Babi Panggang zoals de Chinezen het al al rond 1900 in Nederlands-Indië maakten. Van buikspek van het varken, super krokant.

Limburgs zuurvlees
Als Limburgse snotjongen van een jaar of 10 had ik mijn eigen zintuigen nog nauwelijks ontdekt, toen wist ik al zeker dat er op deze wereld weinig of niets te halen valt dat lekkerder is dan zuurvlees. Dit is mijn definitieve recept.

Limburgs zuurvlees: zo oud als de weg naar Rome
Welke kookgod schonk de Limburgers het zoervleisch? Voor Volkskrant Magazine deed ik historisch onderzoek naar het oudste gerecht van Nederland. Letterlijk: zo oud als de weg naar Rome.

Salade van zoetzure sperzieboontjes
Deze salade nam het gezin Maassen dik veertig jaar geleden mee als souvenir uit Tirol. In de loop der jaren heb ik dit in talloze variaties aan vele, vele mensen voorgeschoteld. En steevast: unaniem een belachelijk groot succes. Maken!

De ware herkomst van babi pangang
Zondag is in menig Nederlands gezin babi-pangangdag. We halen dat bij de Chinees, maar wat is de herkomst? Ik deed historisch onderzoek voor Volkskrant Magazine.

Kip – krokant, sappig en mals
Wil je snel een geweldige krokante kip op tafel zetten, dan is dit een supertip: kook die kip. En daarna afbakken. Top!

Spaghetti Bolognese – maar dan echt
Het kost aardig wat tijd om een klassieke Bologne-saus te maken. Maar als je een flinke ketel maakt en de saus in porties invriest, zet je snel een top-pasta op tafel als je geen tijd hebt om te koken.

Mosselen van de barbecue
Je hebt een barbecue en daar leg je mosselen op. Zodra de schelpen opengaan, eet je de mosselen op. Zo proef je de ware smaak van mosselen. En die is heerlijk.

Klassieke Lasagne alla Bolongese
De klassieke, authentieke Lasagne alla Bolognese maken is veel werk. Zeker als je ook nog zelf het deeg maakt en lasagnebladen rolt. Maar hemeltjelief: wat is dat goddelijk lekker!