Aspergebedevaart
Met maar liefst 7 Michelinsterren aan boord gingen we in een superdeluxe touringcar naar Zwitserland waar de heren een geweldig Asperge Gala verzorgden. Dit zijn de ware ambassadeurs van het Witte Goud.
Met maar liefst 7 Michelinsterren aan boord gingen we in een superdeluxe touringcar naar Zwitserland waar de heren een geweldig Asperge Gala verzorgden. Dit zijn de ware ambassadeurs van het Witte Goud.
De Roccbox is een draagbare (maar best zware) pizza-oven die je op hout en op gas kunt stoken. En niet zomaar een beetje, maar tot wel 500 graden Celsius. Is dat wat?
Dit moet je echt een keer doen: zelf oesters rapen (en eten) in Zeeland. Hier mijn videoverslag en een waanzinnig goed recept van meesterkok Michel Lambermon voor op zeewier gestoomde Zeeuwse oesters met oosterse marinade.
Welkom op kookeiland: 20 gasten, een lam aan het kruis, caveman style BBQ, en nog véél meer gekkigheid. Samen met onze vrienden van Parc Broekhuizen die toen nog niet wisten wat hen zou overkomen: hun eerste Michelinster.
Schorseneren zijn écht heerlijk maar hoe maak je die klaar? Zo dus.
Spitskool is al heerlijk wanneer je ‘m roerbakt en een klontje roomboter toevoegt. Met de rode ui en de appelstroop erdoorheen is het nog veel lekkerder. Met die eendenborst moet je verder dan niet te veel meer willen doen, de combinatie met die spitskool doet het werk.
Wat doe je met kisten vol appels die je over hebt? Appelstroop maken dus. Niet moeilijk echt geweldig lekker. Dit is mijn videorecept.
Goed, beter, best. Vlees van een dubbeldoelkoe, liefst een Lakenvelder, en daarvan dan bij voorkeur het middenrif. Dat is een onooglijk stukje vlees, een geweldig
De dubbeldoelkoe geeft als allrounder minder melk dan de melkkoe en minder vlees dan de vleeskoe maar ze verslaat ze allebei ruimschoots op duurzaamheid. Vlees eten zonder schaamte kan wel.
Is de kalette een embryo van een boerenkool of een ontploft spruitje? En hoe smaken die dingen eigenlijk? De proef op de som.
Snel klaar, zeer gezond, het oogt schitterend en het smaakt heerlijk bovendien. Maken dus, deze wintersalade. Een aanrader voor iedereen die zijn goede voornemens nog niet heeft opgeborgen tot volgend jaar.
Zuurkoolsalade, jazeker. Want zuurkool is niet alleen lekker in een winterse stamppot, maar het is ook heel lekker als winterse salade. Zeker met de subtiele smaakjes van venkelzaad en verse dragon erdoorheen.