Aspergebedevaart

Met maar liefst 7 Michelinsterren aan boord gingen we in een superdeluxe touringcar naar Zwitserland waar de heren een geweldig Asperge Gala verzorgden. Dit zijn de ware ambassadeurs van het Witte Goud.

Meer »

Takeaway pizzaoven

De Roccbox is een draagbare (maar best zware) pizza-oven die je op hout en op gas kunt stoken. En niet zomaar een beetje, maar tot wel 500 graden Celsius. Is dat wat?

Meer »

Oesterorgie

Dit moet je echt een keer doen: zelf oesters rapen (en eten) in Zeeland. Hier mijn videoverslag en een waanzinnig goed recept van meesterkok Michel Lambermon voor op zeewier gestoomde Zeeuwse oesters met oosterse marinade.

Meer »
Kookeiland-meneren-Marcel-Maassen-Parc-Broeckuizen

Kookeiland

Welkom op kookeiland: 20 gasten, een lam aan het kruis, caveman style BBQ, en nog véél meer gekkigheid. Samen met onze vrienden van Parc Broekhuizen die toen nog niet wisten wat hen zou overkomen: hun eerste Michelinster.

Meer »
Recept spitskool met rode ui en appelstroop en gebraden eendenborst

Eendenborst met spitskool

Spitskool is al heerlijk wanneer je ‘m roerbakt en een klontje roomboter toevoegt. Met de rode ui en de appelstroop erdoorheen is het nog veel lekkerder. Met die eendenborst moet je verder dan niet te veel meer willen doen, de combinatie met die spitskool doet het werk.

Meer »
Appelstroop Marcel Maassen recept video

Appelstroop maken

Wat doe je met kisten vol appels die je over hebt? Appelstroop maken dus. Niet moeilijk echt geweldig lekker. Dit is mijn videorecept.

Meer »

Vlees eten zonder schaamte

De dubbeldoelkoe geeft als allrounder minder melk dan de melkkoe en minder vlees dan de vleeskoe maar ze verslaat ze allebei ruimschoots op duurzaamheid. Vlees eten zonder schaamte kan wel.

Meer »
s boerenkoolspruit Kalettes - Marcel Maassen

Boerenkoolspruit

Is de kalette een embryo van een boerenkool of een ontploft spruitje? En hoe smaken die dingen eigenlijk? De proef op de som.

Meer »
Recept s Salade van regenboogwortels en champagne truffel dressing Marcel Maassen

Salade van regenboogwortels

Snel klaar, zeer gezond, het oogt schitterend en het smaakt heerlijk bovendien. Maken dus, deze wintersalade. Een aanrader voor iedereen die zijn goede voornemens nog niet heeft opgeborgen tot volgend jaar.

Meer »
Featured Zuurkoolsalade Marcel Maassen

Zuurkoolsalade

Zuurkoolsalade, jazeker. Want zuurkool is niet alleen lekker in een winterse stamppot, maar het is ook heel lekker als winterse salade. Zeker met de subtiele smaakjes van venkelzaad en verse dragon erdoorheen.

Meer »